הבטן מציקה דווקא ביום הצילום? אולי פרוביוטיקה תוכל לסייע

נמצאים ביום צילום והבטן מתחילה להשמיע קולות? ייתכן שאתם סובלים מנפיחות בבטן, או בעיה אחרת במערכת העיכול הדורשת התערבות רפואית. איך אפשר להקל על התסמינים? כיצד פרוביוטיקה יכולה לעזור? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

מהם החיידקים הטובים?

במערכת העיכול קיימים שני סוגים של חיידקים טובים: לקצטובצילים וביפידוסים. חיידקים טובים אלה חיים בשיתוף פעולה הדדי בינם לבין עצמם ובינם לבין הגוף, ויש להם מגוון יתרונות בריאותיים:

  • משמשים כקו הגנה מפני פלישת מזיקים לגוף
  • מגנים על הגוף מפני חיידקים מזיקים, וירוסים או פטריות
  • מסייעים בפירוק ועיכול המזון
  • מעוררים את מערכת החיסון של המעי בעת הצורך
  • משפרים את יעילות התרופות
  • מייצרים ויטמינים חיוניים
  • מייצרים חומצות שומן המזינות את המעי הגס

הפרת האיזון של חיידקים אלה במעי עלולה לפגוע בבריאותנו, לכן חשוב לשמור על האיזון הזה ולעודד את השגשוג של החיידקים הטובים.

מהי פרוביוטיקה?

פרוביוטיקה הינה כל מזון או תוסף תזונה המכיל חיידקים ידידותיים, בעלי השפעה חיובית ויכולת לפרק את רכיבי המזון לחומרים רצויים. ההמלצה הכללית היא לצרוך באופן יומיומי מוצרים פרוביוטיים לפי הנחיות הרופא, כדי לשמר את הפעילות הטובה של החיידקים ואת האיזון בין חיידקים טובים לחיידקים מזיקים, וכן לאפשר לחיידקים טובים לחזור לגוף במידה ונפגעו, למשל לאחר נטילת אנטיביוטיקה. נטילת פרוביוטיקה לא מחוללת שינוי קיצוני ולא מחליפה את כל אוכלוסיית חיידקי המעיים, אלא בעיקר תורמת לגיוון ולייעול היחס בין אוכלוסיות החיידקים במעיים.

 

 

מדוע נוצרת נפיחות בבטן?

נפיחות בבטן נגרמת מגזים המצטברים בגוף, בעקבות אחד או יותר מהגורמים הבאים:

  • מזון המגביר ייצור גזים – מזונות המכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים עשויים לא לעבור עיכול מלא על ידי אנזימי העיכול, וכשהם מגיעים למעי הגס הם עוברים תסיסה אשר יוצרת את הגזים ואת תחושת הנפיחות בבטן.
  • בליעת אוויר – בליעת אוויר מתרחשת כל הזמן ובאופן טבעי, במהלך אכילה ולעיסת המזון. גורמים מסוימים עלולים לגרום לבליעת אוויר בכמות גבוהה שגורמת לגיהוקים ולהצטברות גזים בבטן, כמו לעיסת מסטיק, עישון או שתיית משקאות מוגזים.
  • מצבים בריאותיים אחרים – תסמונת המעי הרגיש, עצירות, מחלת צליאק או אי סבילות ללקטוז הינם מצבים בריאותיים שהסובלים מהם לא מעכלים את המזון בצורה תקינה ויוצרים גזים בבטן.

מערכת העיכול מכילה גזים באופן טבעי, שעוברים מהמעי הדק למעי הגס. כמות הגז שעוברת תלויה ביכולת של החיידקים הטובים שנמצאים במעי הגס לפרק את המזון. כשהחיידקים הטובים לא פועלים כראוי, בגלל אחת או יותר מהסיבות שפורטו לעיל, הם מתסיסים את המזון ויוצרים את הגזים ותחושת הנפיחות המוכרת.

כיצד נטילת פרוביוטיקה יכולה לסייע לנפיחות בבטן?

במקרים של תסמינים ובעיות במערכת העיכול, נטילת פרוביוטיקה עשויה לסייע בשיפור תפקוד המערכת על ידי איזון כמות החיידקים הטובים במעי. עדיף לבחור תוסף פרוביוטי שמכיל מגוון רחב של זנים, אשר נמצאו כתורמים לבריאות מערכת העיכול. לעיתים ובהמלצת גורם רפואי, כדאי ליטול גם תוספי אנזימי עיכול העשויים לסייע בפירוק המזון באופן יעיל ולהקל על התסמינים, להפחית את תחושת הנפיחות ולהגדיל את אוכלוסיית החיידקים הטובים במעי. תוספי פרוביוטיקה לרוב מיוצרים בטכנולוגיה מתקדמת, ששומרת על יכולת החיות שלהם ומשפרת את יכולת ההישרדות שלהם בקיבה החומצית וכן במעי הדק.

לסיכום

גזים בבטן זו תופעה נפוצה שגורמת לאי נוחות וכאבים. היא נגרמת בשל הפרת האיזון בין החיידקים הטובים לחיידקים הרעים במערכת העיכול. ניתן לסייע לגוף על ידי נטילת פרוביוטיקה, שמאזנת את היחס ביניהם ומסייעת לעיכול המזון בצורה תקינה ומונעת יצירת גזים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.