יד 2: רכישה נכונה של מוצרי צילום משומשים

כיום לא מעט אנשים מבינים שהכי נכון עבורם כלכלית ותפישתית לרכוש מוצרי צילום משומשים, וזאת כי לצד העובדה שהרכישה הרבה יותר זולה, היא גם מאפשרת להתאים בכול רגע נתון את הציוד לצורך ולגחמה, כך שביתר קלות ניתן להחליט שמבקשים לבחון עדשה חדשה, שעוברים לחצובה יותר שווה, שמנסים דגם מסוים של מצלמה וכדומה, כך שרק נותר להבין כיצד מנצלים נכונה את ההזדמנות – מבלי לרכוש מוצרים פגומים ומבלי להצטער שלא שילמתם מחיר מלא ועל הדרך זכיתם באחריות יצרן.

רשימת שאלות

מצאתם אדם שמוכר בדיוק את הפריט הרצוי, ולו מצלמה? אל תהססו ותפנו אליו ישירות, אך מראש הכינו רשימה של שאלות. מה שואלים: האם עדיין קיימת אחריות, היכן המצלמה נרכשה, האם חלו תקלות, האם המצלמה עברה מקצה תיקונים (ושוב ביחנו האם קיימת אחריות על התיקון), עבור אלו צרכים המצלמה שירתה (עבודה או תחביב) ובאיזו תדירות, היכן פיזית נמצא המוכר (יש להכניס שיקולי דלק למשוואה) וכמובן יש לבחון מהו המחיר ועד כמה הוא ניתן להתמקחות, כאשר מראש נרחיב שערך המצלמה בשוק יד שנייה נוהג לרדת בין 20 ל 40 אחוזים, ואם המצלמה בת יותר מ5 שנים, הרי שגם ניתן להגיע לחצי מחיר.

יש קליק?

שלב השיחה הטלפוני עבר בהצלחה ועתה יש לעבור לשלב הבחינה הפיזית, ופה מראש נסביר שמוטב להיפגש עם המוכר בשעות היום וללא לחץ של זמן, וזאת בכדי שתתאפשר בדיקה מקיפה. ראשית תבחנו את גוף המצלמה, אך לא ברמה של שריטות, למרות ששריטות עשויות להעיד על תדירות השימוש. מה כן בודקים? שהכפתורים והגלגלת עובדים בצורה חלקה, שסך המגעים נראים נקיים ושמסך המיקוד והחיישן חפים משריטות. בנוסף, עברו למצב BULB שחושף את החיישן ותבחנו את אופי התגובה. מה עוד? מנקודה זו מתמקדים באיכות המנגנונים.

ציוד צילום יד שנייה

בדיקות נחוצות

  • דיוק המיקוד
  • איכות הפיקסלים – עברו למצב M וצלמו תמונה ברגישות מינימלית ולצד חשיפה של מינימום שנייה.
  • מהירות התריס – קחו מספר תמונות במהירות ובחשיפה גבוהה, ותבחנו האם התמונה שמתקבלת תקינה. אינכם בטוחים? תעלו את האסא!
  • בחינת המבזק – בדקו את מנגנון המבזק, בעיקר תוודאו שהתושבות יושבות בצורה תקינה לעומת גוף המצלמה.
  • בחינת בית המראה – עברו למצב צילום רציף ותוודאו שאין רעשים מוזרים ושאכן מתבצעת עבודת צילום חלקה.
  • כפתורים – עברו על סך הכפתורים והגלגלת – ביחנו שהם מגיבים כראוי.
  • בחינת חיישן – הרכיבו עדשה, העבירו את הצמצם לערך מקסימלי, התמקדו בקיר לבן (כאשר השמש מאחור) וקחו תמונה. באמצעות התוצאה תבחנו האם החיישן סובל מעודף אבק. אם כן, תדרשו קיזוז במחיר עבור פעולת הניקוי.
  • בחינת מגעים – ביחנו את בית הסוללה ואף את מקומו של קורא הכרטיסים. מה מחפשים? שאין קורוזיה ושהזיזים אכן ישרים ותקינים.

הרווח שווה את ההשקעה

אומנם אלו היו דגשים שהתמקדו ברכישת מצלמה, אך המסר הובהר – יש לתפעל ולנסות את האלמנטים השונים לפני שרוכשים, בין אם מדובר במצלמה ובין אם מדובר בחצובה או עדשות למצלמה. הרווח שווה את ההשקעה!