עבור מרביתנו – תחום העיסוק שלנו הוא הרבה פעמים התשוקה שלנו והדבר שאנחנו הכי אוהבים לעשות בחיים, אבל הרבה פעמים זה הרבה יותר מזה. הרבה פעמים זוהי למעשה האפשרות שלנו להתפרנס בכבוד ולדאוג לעצמינו ולבני המשפחות שלנו ועל כן מדובר בעניין חשוב ביותר. כשמדברים על אובדן כושר עבודה, כזה המונע מאנשים להמשיך ולהתפרנס מהמקצוע שלהם, לרוב נהוג לחשוב על מקצועות שנחשבים למסוכנים כמו פועלי בניין שעובדים מדי יום בגובה, פעלולנים שמסכנים את עצמם מדי יום בעבודה או עובדי חברת החשמל שנמצאים קרוב לסכנה כחלק מהשגרה שלהם. אכן, מדובר במקצועות עם אלמנט ברור של סיכון, אבל צריך לדעת שאובדן כושר עבודה זה משהו שעלול לקרות לכל אחד בכל מקצוע ובכל שלב בחיים, וכן זה משהו שעשוי לקרות גם לצלמים. אם צילום זה התחום שלכם ומקור הפרנסה שלכם, אנחנו רוצים להביא כמה דוגמאות ולהראות איך בדיוק זה יכול לקרות, ולהסביר בקצרה מה עושים כאשר דבר כזה קורה. שמרו על עצמכם ואל תתפשרו על הזכויות שלכם במקרים של אובדן כושר עבודה!
אובדן כושר עבודה אצל צלמים – דוגמאות למקרים נפוצים.
מיד ניתן כמה דוגמאות למקרים בהם עלול להתרחש אובדן כושר עבודה ובהמשך המאמר נגע בקצרה בצעדים המשפטיים, אבל נאמר כבר עכשיו שאם אתם נמצאים בסיטואציה כזאת, חשוב להבין לעומק מה זה אומר ואיך צריך להתנהל מכאן והלאה ופה תוכלו למצוא מידע משפטי הנוגע לאובדן כושר עבודה שיעזור.
אם כך, הנה כמה דוגמאות למצבים בהם עלולים לאבד את כושר העבודה:
- פציעות בידיים: צלמים לא יכולים להמשיך ולעבוד בלי הידיים שלהם וכאשר קורים מקרים של שברים, חתכים או דלקות בידיים, זה בהחלט יכול להשבית מעבודה באופן טוטאלי.
- פגיעה בראייה: עוד דבר חשוב מאד לצלמים הוא אחד מחמשת החושים והחשוב ביותר עבורם – חוש הראייה, ואם הוא נפגע זה בהחלט עשוי להיות בעייתי ולהשבית מעבודה.
- פגיעה בזמן העבודה: צלמים באירועים שנופלים ונחבלים, צלמי טבע שנפגעים בעקבות אסון טבע או תקיפה של חיית פרא וכן הלאה.
מה עושים במקרים כאלו?
ובכן – שימו לב שמהרגע בו חוויתם אובדן כושר עבודה, עליכם לדאוג למספר צעדים חשובים. בראש ובראשונה, חשוב מאד לשמור את התיעוד מכל בדיקה או טיפול רפואי שהייתם בו. אם יש צורך בהגשת תביעה הדברים הללו יהיו חשובים והרבה פעמים ביטוח לאומי וחברות הביטוח השונות לא ממהרות לשלם את הפיצויים שמגיעים.
בשלב הראשון שאתם בהחלט יכולים לפנות בעצמכם לביטוח לאומי ולחברות הביטוח אם יש לכם פוליסות כאלו ואחרות (ואנו בהחלט ממליצים על ביטוח אובדן כושר עבודה או מטריה ביטוחית לדברים הללו), ואם אתם לא מקבלים מענה או נתקלים בסירוב, זה ממש לא אומר שהסיפור סגור. אתם יכולים להמשיך באפיקים שונים ולנסות לתבוע בעצמכם את הזכויות שלכם, אבל מהניסיון שלנו אנו ממליצים לפנות בהקדם האפשרי לאנשי מקצוע מהתחום המשפטי שיסייעו לכם מפני שלבד זה לא משהו שתמיד מצליח.
שימו לב שבמקרים רבים, במידה ואיבדתם את היכולת שלכם להמשיך לעבוד בתור צלמים אבל אתם כל יכולים לעסוק בדברים אחרים (אם אין מניעה למשל מלעבוד באבטחה), לא תהיו זכאים לתגמולים כי אתם יכולים לכאורה להמשיך לעבוד וכך לא ישלמו לכם פיצויים. זה תלוי לגמרי בסוגי הביטוח שלכם ולכן אנו ממליצים לבדוק כבר עכשיו את הכיסוי שלכם אם אתם עצמאיים או לפנות למעסיק כדי לבדוק את זה אם אתם עובדים שכירים. שמרו על עצמכם ושיהיה בהצלחה!